Будівництво складів із ЛСТК в Україні – технологія зведення каркасних об'єктів.

Будівництво складів із ЛСТК в Україні – технологія зведення каркасних об'єктів.
28-05-2019

Швидкомонтовані будівлі з ЛСТК поступово витісняють капітальні споруди.

ШМБ знайшли застосування в промисловій галузі, як офісні і навіть житлові будівлі.

Жорсткість конструкції, невелика вага та прискорений темп зведення робить технологію оптимальним варіантом створення приміщень для бізнесу та навіть постійного проживання.

Міцний каркас - основа швидкомонтованих будівель з ЛСТК

Каркасні будівлі завдячують своїм появам канадським архітекторам та інженерам, які першими почали використовувати дерев'яні несучі конструкції. Тільки в сучасному звучанні технологія ЛСТК передбачає застосування дерева, а металу.

Для будівництва складів із ЛСТК використовується оцинкований профіль, товщина якого 0,7-3 мм із висотою стінки 100-400 мм (залежно від габаритів об'єкта). Сталеві елементи покриваються цинковим напиленням понад 18 мК, його поверхнева густина становить 275 г/кв.м. Це дозволяє продовжити експлуатаційний термін будівлі. Постачаються профілі з отворами для монтажу, окремі ділянки можуть збиратися на заводі.

Технологія ЛСТК виключає проведення «мокрих» робочих процесів, тому монтаж можна проводити будь-якої пори року. Висока швидкість зведення досягається за рахунок використання самонарізних з'єднань та відсутності необхідності зварювання.

Зведення споруд виконується у кілька етапів:

  1. Встановлюється фундамент будівлі.
  2. Монтаж панелей стін за допомогою клинових анкерів, зведення перекриттів та кроквяної системи даху.
  3. Покрівельні та фасадні роботи, встановлення вікон. Для обладнання даху використовуються різні матеріали – черепиця, профнастил, ондулін, шифер.
  4. За бажанням замовника проводиться обробка фасаду необхідними матеріалами; паралельно прокладаються інженерні системи – електропостачання, водопостачання, каналізація, вентиляція та кондиціювання, опалення тощо.
  5. Утеплення та внутрішнє оздоблення сучасними утеплювачами високої ефективності (базальтова та мінеральна вата).
  6. Малярні та оздоблювальні роботи.
     

Переваги технології ЛСТК

Головна перевага - прийнятна ціна швидкомонтованих будівель з ЛСТК. Використання оцинкованих профілів меншої товщини дозволяє знизити матеріаломісткість при збереженні несучої здатності і тим самим заощадити.

Всі технологічні операції, крім заливання фундаменту, виконуються без замішування будівельних розчинів з використанням води, тому будівництво складів з ЛСТК можна проводити будь-якої пори року.

Споруди з ЛСТК важать у 8-10 разів менше, що дозволяє обладнати дрібний фундамент. Найменша трудомісткість операцій скорочує терміни будівництва.

Щоб дізнатися, скільки коштує проектування та будівництво складів, скористайтесь калькулятором на сайті компанії Viton. Ми зробимо розрахунок проекту та відправимо на електронну пошту.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини