Порівняння сендвіч-панелей та цегли.

Порівняння сендвіч-панелей та цегли.
19-10-2020

Відразу слід зазначити, що універсального рішення для вибору матеріалу для будівництва немає.

При порівнянні сендвіч панелей та цегли вирішальне значення мають ваші потреби та можливості.

Для того, щоб скласти власну думку, зважимо всі за і проти.

Швидкість зведення та усадка. Цегляні будинки будувати довго, це обумовлено застосуванням розчину, що скріплює, і сама технологія вимагає часу для усадки. Монтаж металоконструкцій та сендвіч панелей проводиться дуже швидко, це головна перевага другого способу, термін усадки взагалі не використовується в методиці. Саме цей показник може стати суттєвим для вас – у сухих цифрах будинок із цегли зводитися у 70-80 разів довше за панельний при розрахунку на 1 м2.

Фундамент. Цегляні стіни важкі, їх фундамент повинен глибоко йти в ґрунт, це додаткові витрати коштів та часу. Швидкомонтована будівля з сендвіч панелей дозволяє створити фундамент за 1 робочий день, якщо застосувати гвинтові палі. Навантаження на фундамент у другому варіанті менше 70-100 разів.

Строк служби. Побудувати будинок для себе та своїх нащадків – класика жанру. Цегляні будинки служать довго, більше 100 років, якщо вони збудовані без помилок. Панельні розраховані одне покоління. Їх частіше вибирають для інших цілей у нашому світі, що швидко розвивається. Будівництво складів із сендвіч панелей, невеликих магазинів, офісів та інших будівель із величезного списку – основна сфера застосування.

Міцність. Цегла однозначно краща, її важко зруйнувати навіть стінобитним знаряддям. Стіни з панелей теж досить міцні, але можна пошкодити самі модулі при перевезенні та встановленні, потрібна обережність поводження з крихким зовнішнім шаром. Також необхідно суворе дотримання монтажної технології, інакше це загрожує розгерметизацією.

Опалення. Цегла не має великої теплоємності, тому систему опалення треба грамотно розрахувати. Але якщо будинок прогріти, то тепло відчуватиметься довго, витрачатися доведеться лише на теплоносії. Опалення в будівлі з сендвіч панелей можна зробити за мінімальною схемою, воно швидко набирає тепло і добре утримує його.

Ціна. Якісна цегла коштує дорого, вийти зі становища можна розтягуючи витрати та проводячи будівництво поступово. Додаткові витрати виникнуть при нанесенні штукатурки усередині будинку. Ціна монтажу сендвіч панелей істотно нижча, тому що немає необхідності у важкій будівельній техніці, процес характеризується малою кількістю людиногодин, а внутрішнє оздоблення не потрібне.

Комфортність та екологічна чистота обох варіантів приблизно однакова.

Вибір за вами.

Консерватори можуть віддати перевагу цегли, а прихильники прогресу панельні конструкції, тим більше, що їх декор дозволяє імітувати натуральні матеріали. Можливі і компроміси: особняк краще збудувати з цегли, а неосновні будівлі з сендвіч панелей, низька теплопровідність цього матеріалу якнайкраще підійде для облаштування лазні.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини