Дозволи на будівництво швидкомонтованих будівель в Україні.

Дозволи на будівництво швидкомонтованих будівель в Україні.
28-03-2019

Виробництво швидкомонтованих будівель стає з кожним роком все популярнішим і популярнішим.

Ангари, склади, виробничі цехи, торгові центри, міні-ферми – все це можна побудувати швидко та якісно.

Але кожен забудовник повинен розуміти, що будівництво об'єкта справа складна і потребує професійного та грамотного підходу. Необхідно виконати проект, підібрати якісні та найбільш підходящі для даного об'єкту будівельні матеріали, знайти кваліфікованих будівельників та обов'язково отримати дозволи на будівництво.

Будівництво будівель, що швидко зводяться, як і будь-яких інших будівельних об'єктів, в Україні суворо регламентується законодавством. Якщо об'єкт буде збудовано без підготовки відповідної документації, отримання необхідних погоджень та дозволів — це загрожує забудовнику значними фінансовими збитками (штрафами, санкціями, демонтажем тощо). Для того, щоб забудова вважалася законною, насамперед необхідно зібрати пакет документації, що дають право на забудову.

Сюди відносяться:

За Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» усі об'єкти поділено на класи наслідків аварій (ризик відмови функціонування). Усього 3 класи - СС1, СС2 і СС3, і порядок їх оформлення має деякі відмінності різний. Найчастіше промисловий об'єкт відноситься до класу наслідків СС2.

Процедура оформлення будівництва швидкомонтованих будівель:

  1. Початок будь-якого будівництва – це розробка індивідуального проекту. Від того, наскільки грамотно буде складено проект залежить те, як швидко ви зможете отримати дозвільні документи, а також те, наскільки якісним і енергоефективним виявиться будівля, що швидко зводиться. У проекті чітко прописуються багато моментів, у тому числі надаються повні специфікації необхідних матеріалів. Грамотно виконаний проект дозволить максимально ефективно розподілити виконання робіт на кожному етапі та уникнути накладок, помилок та переробок. Для підготовки проектної документації вибирайте професіоналів, це дозволить уникнути багатьох непередбачених витрат. Фахівці ТОВ Вітон виконають проектну документацію з урахуванням усіх ваших побажань та будівельних норм.
  2. Проводиться експертиза проекту.
  3. Перш ніж розпочати будівництво БМЗ, необхідно в управлінні Архітектури та містобудування (належить до Виконавчого комітету) отримати дозвільні документи на зведення об'єкта. Відділ Архітектури підтверджує відповідність наявного проекту будівлі будівельно-нормативним вимогам та розробляє для забудовника генеральний план ділянки.

Після отримання цих документів в Інспекції ДАБК (Державного архітектурно-будівельного контролю) необхідно отримати дозвіл на будівельні роботи. Отримання дозволу зазвичай складає від 2 до 4 тижнів, у разі, якщо надані до Інспекції ДАБК документи будуть підготовлені правильно.

Після того, як зареєстрований дозвіл опиниться на руках і буде укладено договір з організацією, що має відповідну ліцензію на проведення робіт, можна приступати до будівництва.

Проектно-будівельна компанія Viton пропонує швидкобудуюємі будівлі в Україні, які можуть успішно реалізувати ваші бізнес-проекти. Проводимо роботи з повного циклу: консультування, проектування, підбір матеріалів, будівництво та здавання об'єкта. Ми маємо все необхідне (допуски, ліцензії, сертифікати тощо) для швидкого отримання будь-яких дозвільних документів у муніципалітеті.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини