Основні типи швидкомонтованих зерносховищ від генпідрядника «Вітон»

Основні типи швидкомонтованих зерносховищ від генпідрядника «Вітон»
19-06-2020

Зерносховище – дуже важлива споруда сільському господарстві.

Вона має бути не тільки місткою, а й зручною, відповідати всім стандартам та потребам.

Крім того, важливо, щоб усередині підтримувався оптимальний температурний режим, необхідний зберігання зернових культур. У сучасних умовах для будівництва таких споруд використовуються технології швидкого монтажу. Будівництво швидкозведених складів – один із пріоритетних напрямків діяльності проектно-будівельної компанії Viton. Такі будови виходять максимально функціональними та економічно вигідними.

Швидкомонтовані зерносховища - переваги

Швидкомонтовані зерносховища збираються з металоконструкцій, балок, ферм, профнастилу та сендвіч панелей.

У таких конструкція безліч переваг:

  1. Швидкі терміни здавання. Навіть дуже великі споруди можуть бути змонтовані за лічені дні. Наприклад, будинок площею 1000 м2 бригада з 10 чоловік здатна звести за 30-40 днів.
  2. Максимальна економія. На відміну від монолітного, швидкомонтована будівля не вимагає серйозних капіталовкладень; ціна на такі зерносховища суттєво знижена.
  3. Висока надійність. Незважаючи на те, що каркас дуже легкий, це не позначається на характеристиках міцності споруди.
  4. Мобільність. За потреби зерносховище можна легко розібрати, щоб перевезти в інше місце, так само легко зібрати.
  5. Легкість. Використовувані матеріали знижують вагу готової конструкції на 30, або навіть більше відсотків. Тому не потрібне облаштування складного фундаменту.
     

Типи

Існує кілька основних типів швидкозводних зерносховищ, які використовуються сьогодні. Вибір залежить від типу зерна, яке імовірно тут зберігатиметься, його ваги, різноманітності культур, способів транспортування. Перед тим, як замовити будівництво складів зерносховищ, варто визначитися, який тип вам необхідний:

  1. Підлоговий склад. Як правило, будівля має один поверх і два яруси – верхній та нижній. Вони облаштовуються спеціальними установками для завантаження/вивантаження зернових. Варто врахувати, що такі швидкобудуюємі будівлі для сільського господарства можуть мати горизонтальну або похилу підлогу. Горизонтальний доцільно облаштовувати у разі, якщо передбачається одночасне зберігання відразу кількох сортів зернових.
  2. Бункерне зерносховище. У цьому можна зберігати кілька видів зерна. Тут можуть бути облаштовані внутрішні перегородки, також конусоподібне днище.
  3. Силосні сховища. Їх висота становить до 30 м, днище – конусоподібне, забезпечує «самотеку» зерна, якщо комора спустошена. Собівартість такого сховища на порядок вища через складну конструкцію.

Особливою популярністю користуються безкаркасні зерносховища. Вони коштують набагато дешевше, тому що технологія зведення не передбачає використання каркасів, балок, ферм. У герметичності такої конструкції сумніватися не варто – вона надійна та безпечна.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини