Цоколь швидкомонтованої будівлі, вимоги та характеристики - ТОВ «Вітон».

Цоколь швидкомонтованої будівлі, вимоги та характеристики - ТОВ «Вітон».
04-09-2021

Облаштування фундаменту є важливим етапом у зведенні.

Він складається з різних компонентів, серед яких виділяють і цоколь.

Він являє собою несучу конструкцію, яка розташовується вище рівня землі, між фундаментом і облицювальним матеріалом.

Як облицювання для стін даної технології, в основному використовують теплі сендвіч-панелі, які мають меншу вагу, ніж капітальні будматеріали. Тому навантаження на будинок зменшується, що дозволяє заощадити і будувати цоколь легше і швидше.

Функції

Сам по собі, цоколь створює перешкоду від проникнення всередину приміщення вологи та холоду та виконує функції опори для верхньої частини споруди.

При виборі матеріалу обробки також підійде сендвіч-панель, який розширить його переваги:

Вимоги виконання та облаштування

При будівництві за технологією БМЗ найчастіше використовують стрічковий або стовпчастий фундамент, для кожного з яких передбачено окремий вид облаштування цоколя.

Стрічковий тип зводиться з використанням моноліту, цегляної кладки або бетонних блоків. Цокольний поверх знаходиться на поверхні конструкції.
При заливанні монолітного бетону необхідно зв'язати фундамент армованими сталевими лозинами або сіткою. У цьому випадку, цоколь з армуванням робиться як жорстка рама під дуже тендітні полегшені поризовані блоки. Також потрібно звернути особливу увагу на наявність отворів для виведення комунікацій і висоту цоколя, яке варіюється, залежно від наявності підземного поверху, конструкції покрівлі, каналізації і т.д.

Перевагами монолітного вигляду будуть:

Цегляний цоколь не потребує залучення спец. техніки, обладнання та високої кваліфікації працівників, зведення обмежується простою кладкою. В основному, він необхідний для підвищення рівня підлоги та вирівнювання фундаменту.

Варіант із бетонними блоками використовується повсюдно. Вони не потребують самостійного приготування, заливка дотримується за певною технологією. Облаштування цоколя прямо пропорційне висоті бетонних блоків, без укладання горизонтальних швів.

Серед переваг будівництва блочного цоколя виділяють:

Конструкція цоколя зі стовпчастим фундаментом має недолік цього виду через складність пристрою. Може бути виконана двома варіантами: у вигляді ростверку або забирання.

Ростверк встановлюється для опорної частини цоколя та підвищення стійкості фундаменту між стовпами і виконується як збірна або монолітна залізобетонна балка.
Забірка, своєю чергою, рішення легше, ніж ростверк, і виконує роль утеплювача, що сполучає між собою стовпи фундаменту як тонку стіну.

Вибір того чи іншого фундаменту визначається документацією та проектуванням, яке грамотно може скласти Генпідряд компанія «Вітон».

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини