Відмінності будівництва на основі ЛМК та ЛСТК.

Відмінності будівництва на основі ЛМК та ЛСТК.
13-05-2019

Будівництво швидкомонтованих споруд витісняє капітальні споруди у промисловій, сільськогосподарській та інших сферах.

Для створення металокаркасних об'єктів використовуються дві технології – ЛМК та ЛСТК.

Обидва методи стали популярними завдяки високій швидкості будівництва, скорочення витрат на будівельні матеріали, довговічності та надійності готових споруд.

Чи ідентичні технології щодо матеріалів і характеристик будівель? Який метод вигідніший? Йдеться про це нижче.

Будівництво з ЛСТК та ЛМК: особливості технологій

Метод ЛМК (легкі металеві конструкції) застосовується виготовлення каркасів споруд кілька десятиліть. Металоконструкції виготовляються із чорного гарячекатаного металу (двутаври, швелера, куточки, квадратні та круглі труби) для подальшого використання у будівництві великих промислових об'єктів та широкопрогонових будівель (складські приміщення, виробничі цехи, торгові комплекси, висотні будівлі). Елементи з'єднуються між собою зварюванням чи болтами.

Метод ЛСТК (легкі сталеві тонкостінні конструкції) був винайдений у Канаді для зведення малоповерхових будинків у несприятливих кліматичних умовах. Сьогодні технологію задіють у будівництві приватних будинків та котеджів. Каркас монтується за допомогою високоміцних шурупів.

Говорити про перевагу вибору тієї чи іншої методу годі й говорити, оскільки кожен із способів зведення доцільний у своєму сегменті. Для ЛСТК це сільське господарство, створення невеликих складських та офісних будівель, житлове житлове будівництво. Легкі металеві конструкції оптимальні у будівництві габаритних ТЦ, промислових будівель, складів з крановим обладнанням.

У чому відмінності

  1. Металоємність. Прийнято вважати, що легкі сталеві тонкостінні конструкції мають меншу металоємність завдяки товщині металопрокату від 0,7 до 3 мм (для порівняння, товщина ЛМК від 8 до 40 мм). Щоб елемент малої товщини зміг утримати велике навантаження, у технології ЛСТК необхідно збільшити їхню кількість.
  2. Вогнестійкість. Легкі металеві конструкції деформуються за температури вище 500оС, тоді як для аналогів цей поріг набагато нижчий.
  3. Ціна профілю ЛСТК вище за ЛМК на 30-50%: зменшена вага конструкцій нівелює вищу вартість профілю. Різниця в ціні не відчувається при будівництві з ЛСТК малоповерхових будівель, де вартість та металомісткість урівноважені. Масштабне зведення проводиться з використанням ЛМК.
  4. Надійність. У плані довговічності обидві технології приблизно однакові з невеликою відмінністю: експлуатаційний термін ЛМК понад 50 років, ЛСТК – до 40 років. Це меншою стійкістю болтових з'єднань, порівняно зі зварюванням ЛМК, і використанням оцинкованої сталі.

Щоб дізнатися, скільки коштуватиме будівництво швидкомонтованих споруд, скористайтеся калькулятором на сайті компанії: ми надішлемо розрахунок на електронну пошту.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини