Чи міцні сендвіч-панелі зі сталі?

Чи міцні сендвіч-панелі зі сталі?
10-01-2023

Будь-який будматеріал має ті чи інші властивості, від яких безпосередньо залежать експлуатаційні здібності майбутньої будівлі.

Однією з найважливіших характеристик буде несуча здатність, адже безпека в приміщенні гарантується тим, наскільки добре вибрані огороджувальні матеріали зможуть витримати сніг, вітер і взагалі навколишнє середовище.

На сьогоднішній день існує величезна варіація будівельних матеріалів, як традиційних, так і інноваційних. До других відносять відносно “молоді” сендвіч-панелі з оцинкованої сталі. Головною їх перевагою є енергоефективність та легкість, однак у надійності та міцності такі панелі не поступаються навіть цеглині.

Їх можна використовувати як стінові або покрівельні, все залежить від побажань майбутнього господаря будівлі. Потрібно пам'ятати, що повне розкриття потенціалу сендвічів можливе лише при врахуванні та виконанні всіх спеціальних вимог, у яких описані особливості проектування майбутньої конструкції.

До розрахунків можуть входити такі показники:

Тільки після цих моментів, можна підбирати товщину сендвіч-панелей, тип кріплення та способи монтажу, утеплювач, який до речі теж впливає на їхню несучу здатність.

Структура сендвіч-панелей теж не випадкова і не створена за стандартом, як здається на перший погляд. Комбінація двох листів металу та наповнювача між ними утворюють набагато більшу жорсткість, ніж окремо, де вони гармонійно доповнюють один одного при експлуатації. Іде сприяння розподіл навантаження отже наповнювач приймає напругу зсуву, а оцинковані листи металу — розтягування і стискування.

Генпідряд компанія «VITON» готова взятися за проект від 1000 м2 і більше, будь-якої складності та особливостей, віддаючи перевагу виконання послуги «під ключ».

Працюючи з такими великогабаритними будинками з 2013 року, компанія змогла доповнити і без того глибоку скарбницю знань, успішно вирішуючи будь-які поставлені завдання вчасно.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини