Інженерні комунікації для ШМБ: особливості підведення каналізації - ТОВ "Вітон".

Інженерні комунікації для ШМБ: особливості підведення каналізації - ТОВ
21-08-2020

Популярні в Україні будівлі, що швидко зводяться, повсюдно використовуються в різних галузях промисловості та виробництва.

Одним із останніх етапів їх будівництва є монтаж водопроводу та каналізації для ШМБ.

Комерційна нерухомість та промислові об'єкти при проектуванні каналізації повинні дотримуватися низки вимог. Залежно від того, якого роду ведеться виробництво в будівлі, може монтуватися проста і складна каналізація.

Проста підходить для об'єктів, при експлуатації яких не утворюються відходи, здатні забруднити навколишнє середовище. У решті споруд інженерні комунікації плануються таким чином, щоб можна було встановити локальні системи очищення.

При цьому система трубопроводів монтується таким чином, щоб на ділянці були оглядові колодязі для чищення та взяття проб. Кількість колодязів, принцип розташування трубопроводів та підключення їх до централізованої системи суворо регламентується. Тому потрібний грамотний розрахунок сантехнічних робіт для ШМБ.

Проектування каналізації: що потрібно враховувати

При складанні проекту інженерних комунікацій враховується кілька основних моментів:

У деяких випадках система каналізації не робиться. Наприклад, якщо за технологією ШМБ побудовано ангар для тривалого зберігання продукції, і кількість працюючого та обслуговуючого персоналу невисока, централізовану каналізацію не роблять. Обходяться біотуалетом або спорудою, збудованою над вигрібною ямою. Однак так роблять дуже рідко.

Оскільки сендвіч-панелі в Україні використовуються для будівництва широко, за допомогою ШМБ частіше будують не холодні споруди, а утеплені, в яких може успішно цілий рік працювати персонал. Тому такі будинки найчастіше підключають до водопроводу та каналізації, а отже — потрібний попередній розрахунок сантехробіт.

Дана компанія не перший рік використовує швидкомонтовані конструкції при створенні ангарів, складів, а також іншої комерційної нерухомості та промислових об'єктів. Клієнтам пропонується повний цикл робіт - від консультацій до введення готової будівлі в експлуатацію. Звертайтесь, допоможемо!

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини