Оздоблення сендвіч-панелей – справа нескладна, але важлива.

Оздоблення сендвіч-панелей – справа нескладна, але важлива.
01-10-2014

Застосування сендвіч-панелей у будівництві обумовлено численними якісними параметрами матеріалу, до яких входить і естетичний аспект питання.

Справді, готовий фасад об'єкта виглядає обережно, відсутні видимі нерівності. Однак це дещо нудно.

Для забезпечення декоративності, виділення будівлі чи споруди серед інших, яскравішого оформлення потрібно проведення додаткових оздоблювальних робіт.

У разі коли конструкція експлуатується в комерційному напрямку, головним питанням стає підбір колірних рішень. Однотонне оздоблення надасть фасаду більшої архітектурної виразності, проте все частіше для цих цілей використовуються гармонійні поєднання кольорів. Не варто також забувати про корпоративні відтінки, що дозволить позначити належність споруди певному бренду або торговій марці.

Дедалі популярнішими стають декоративні розкладки, виконані з гнутої тонколистої сталі. Їхні різні відтінки та профілю допоможуть сконцентрувати увагу на окремих частинах будівлі, візуально подовжити її.

Що ж до внутрішньої обробки приміщення, то зазвичай для цих цілей використовуються листи гіпсокартону, що прикріплюються безпосередньо до обшивки панелей. У житлових приміщеннях ними можуть бути поклеєні шпалери, покладено стругані дошки чи інші подібні матеріали. У свою чергу у промислових будівлях проводиться декорування лише адміністративних приміщень, оскільки повна обшивка недоцільна з економічного погляду.

Для прихильників архітектурних традицій ідеально підійде оздоблення фасаду блок-хаусом. Не менш популярним є такий матеріал як вагонка. При правильному розміщенні листів можна досягти цікавих візуальних ефектів.

Що ж стосується житлових об'єктів, виконаних за технологіями будівель, що швидко зводяться, то для їх декорування застосовується сайдинг. Лаконічність екстер'єру промислових споруд мало підходить для тих, хто бажає прикрасити свій будинок. Каркас металевого або пластикового сайдингу також кріпиться до зовнішнього шару стін, що забезпечує легкий монтаж.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини