Будівництво корівника на 100 голів.

Будівництво корівника на 100 голів.
27-06-2016

Фермери розуміють, що будівництво корівників оптимальних розмірів із сучасних матеріалів дозволяє організувати вміст корів якнайкраще, забезпечивши при цьому комфортні умови для роботи персоналу.

При цьому корівник на 100 голів є одним із найпопулярніших рішень.

У великих господарствах практично завжди є корівники такого розміру та один чи кілька інших.

До сучасного корівника пред'являються і вимоги. Коровам має бути тепло та затишно, має забезпечуватись висока якість умов утримання. Не менш зручно та комфортно має бути і персоналу.

Колись будівництво сільськогосподарських будівель виконувалося за одними й тими ж проектами, і малоефективним. У більшості випадків корівники зводилися з важких бетонних блоків, доставка яких із заводу та подальший монтаж були справою складною та дорогою.

Сьогодні корівники зводяться із готових сталевих конструкцій, як правило, заводського виробництва. Встановлюються такі конструкції на монолітний бетонний фундамент, зверху якого встановлюють шар утеплювача.

Стіни та дах найчастіше виготовляються з панелей на основі листового оцинкованого профнастилу або панелей типу «сендвіч». Важливо також передбачити нахил підлоги для природного очищення стійла, але не більше ніж 2-3 сантиметри, інакше тваринам буде некомфортно.

У проект також обов'язково включають допоміжні та технологічні приміщення, без яких функціонування корівника неможливе.

Висота стелі в корівнику зазвичай 5 метрів, що дозволяє забезпечити циркуляцію повітря та підтримувати необхідний для тварин мікроклімат.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини