Історія створення та подальшого розвитку швидкомонтованих будівель - ТОВ «Вітон».

Історія створення та подальшого розвитку швидкомонтованих будівель - ТОВ «Вітон».
30-10-2019

Сучасні швидкомонтовані будівлі з металоконструкцій швидко завойовують сферу будівництва.

Застосування нових технологій дозволяє в короткий термін побудувати надійні та стійкі до несприятливих впливів навколишнього середовища споруди.

Використовуються швидкобудуюємі будівлі та споруди як ангари, складські приміщення, торгові павільйони. У будинках з каркасних конструкцій розміщують лінії виробництва, промислові цехи, станції техобслуговування автомобілів.

Довговічність та міцність металевих та інших матеріалів дозволяє зводити металеві каркаси та модулі для монтажу офісних приміщень, житлових будівель, торгових центрів та різних соціальних споруд.

Причини появи будівель, що швидко будуються.

Передумовами для появи швидкомонтованих будівель були споруди кочових племен, які переміщалися з місця на місце у пошуках їжі та пасовищ для тварин. Люди збирали конструкції з опор, виготовлених здебільшого з дерева, потім накривали їх шкурами тварин та іншими матеріалами. За потреби такі будинки з легкістю розбиралися і переміщалися в інше місце. Первісний тип конструкції досі зберігся у монгольського народу.

У середні віки було складно говорити про застосування для житлових та інших цілей будівель, які швидко зводилися. Будинки будувалися капітально і роботи тривали кілька років без застосування спеціальної техніки. У час тимчасові конструкції успішно застосовувалися у військових походах, коли необхідно було забезпечити житлом велику кількість людей. Військові загони могли швидко встановити табір у полі, лісі чи іншій необжитій території.

Перспективи застосування швидкомонтованих конструкцій
Високими темпами споруди, що швидко будуються, почали завойовувати будівельний ринок після Другої світової війни. В умовах падіння зростання економіки в США суттєво подорожчало будівництво капітальних будинків та ціна земельних ділянок. Металокаркасні та модульні будівлі, завдяки легкості та швидкості будівництва, активно застосовувалися як постійне та тимчасове житло.

Технологія будівель, що швидко зводяться, почала використовуватися в європейських країнах з 60-х років в основному для зведення нежитлових приміщень. У Японії такі конструкції вигідно застосовуються на територіях із сейсмічною активністю. У Росії та Україні популярністю користуються швидкобудуюємі будівлі з сендвіч панелей, легкі в монтажі і зберігають тепло при холодних температурах.

Міцні швидкобудуюємі будівлі можуть прослужити до 100 років за умов їх правильного використання. Вони є відносно недорогими спорудами, порівняно з капітальним будівництвом. Тому зведення каркасів та модульних будівель удосконалюється з кожним роком і стає популярним у різних країнах.

ТОВ «Viton» забезпечує будівництво швидкомонтованих будівель під ключ, використовуючи в роботі сучасні матеріали та технології.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини