Екологічність швидкомонтованих будівель на основі металокаркасу.

Екологічність швидкомонтованих будівель на основі металокаркасу.
23-12-2022

Термін "екологічність" почав набувати своєї популярності на будівельному ринку з впровадженням у нього все більшої кількості хімічних матеріалів, тому до цієї характеристики замовники часто звертають особливу увагу.

Але як точно визначити екобезпеку комплектуючих? 

На сьогоднішній день існує безліч методів зведення будівель, які відрізняються між собою різними характеристиками. Серед таких і швидкомонтовані металокаркасні споруди. Повний цикл зібрання відбувається в короткий термін, а "вроджена" здатність до теплоізоляції зарекомендувала технологію як повноцінний конкурентоспроможний метод на рівні з традиційними будівлями.

З точки зору екологічності, ШМБ також не уступає капітальному зведенню. Сукупність його технологічних характеристик задовольняє вимоги екобезпеки, а властивості комплектуючих не завдають шкоди навколишньому середовищу. Ця характеристика супроводжує замовника ще на етапі складання каркасу, виключаючи велике скупчення сміття на будмайданчику. Укрупнювальні роботи в рази зменшують споживання енергоносіїв, порівнюючи з тим же залізобетоном або цеглою. 

Варто також згадати і кінець життєвого циклу металокаркасної будівлі, коли при його утилізації комплектуючі легко розбираються, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу будівельним сміттям. Переплавлення вторинної сировини дозволяє виробляти новий металопрокат, із високоміцними сучасними характеристиками. 

Металоконструкції прийнято обробляти різними антикорозійними та вогнетривкими засобами, які теж можуть відрізнятися екологічною безпекою. Заслуговують на увагу способи нанесення на метал мінеральної вати, відштукатурювання. Застосування системи органічних та неорганічних елементів повинні з особливою увагою враховуватись як забудовником, так і замовником. 

Крім коротких термінів зведення будівлі та екологічності, ШМБ мають й інші, не менш привабливі характеристики: 

Застосування сталевого матеріалу для будівництва нерухомості здатне повною мірою вирішити завдання як типового, так і індивідуального проекту, зберігаючи безпеку та екологічну чистоту для оточуючих та майбутніх її обивателів.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини