Вибір матеріалу для швидкомонтованих складів.

Вибір матеріалу для швидкомонтованих складів.
20-06-2023

Нинішні тенденції розвитку будівельного ринку все більше стимулюють підвищувати кваліфікацію в цій ніші.

Для власників бізнесу важливо розуміти, які ключові моменти можуть заощадити кошти для вкладень. 

У ситуації із зведенням споруд, це цілком очевидний компонент – будівельні матеріали. Вони є основоположним фактором стійкості, доступності та зручності складання будівлі. Цю статтю присвячено ретельному порівнянню матеріалів, які часто використовують при створенні швидкомонтованих складів, розгляду їхніх відмінних характеристик, переваг і можливих обмежень.

Сталь 

Серед основної маси популярних матеріалів, сталь є однією з найкращих у використанні зведення будівель. Її характеристики стійкості, адаптивності та доступності дають змогу створювати дійсно довговічні конструкції. Для складів, використання такого роду матеріалів буде доцільним рішенням через велику варіацію вибору цілей експлуатації складів. 
Попереднє виготовлення сталевих конструкцій на заводах за межами майданчика відкриває шлях до швидкого монтажу на місці, що значно скорочує терміни будівництва. Якщо говорити про недоліки, то тут відіграє роль фінансове питання при виборі поліпшених або стійких до іржі сортів.

Тканинні/мембранні конструкції

Хоч такі конструкції і були супутниками кочівників у далекі часи, на сьогодні вони посідають своє місце в будівництві приміщень через свою мобільність, швидкість збирання та економічну ефективність. Ці авангардні конструкції, що складаються з тканини або мембрани, натягнутої на каркас, є легким, піддатливим рішенням для швидкомонтованих складів. Однак, з очевидних мінусів тут виступають недовговічність і нестійкість конструкції.

Дерево

Дерев'яні конструкції являють собою щось середнє між тканинними та сталевими. Вони міцніші за тканинні конструкції і їх швидше зводити, ніж сталеві будівлі. Однак, потрібна особлива увага до пожежної безпеки, а також до обробки матеріалів спеціальними засобами проти шкідників і гнилі.

Бетон

Класичний вибір матеріалу для зведення будівель. Порівняно з іншими, міцність і довговічність бетону найвищі, але він зазвичай використовується в будівництві великих промислових складів і розподільчих центрів.
Процес ухвалення рішення про вибір матеріалів для швидкомонтованих складів містить у собі баланс між бюджетними обмеженнями, очікуваннями довговічності, швидкістю будівництва та специфічними умовами проєкту.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини