Модульні та каркасні будівлі: якому виду віддати перевагу?

Модульні та каркасні будівлі: якому виду віддати перевагу?
25-01-2021

На відміну від каркасних металевих конструкцій, що міцно завоювали симпатії бізнесменів та приватних осіб, модульне домобудування стало застосовуватися на практиці не більше 13 років тому.

Варто розібратися, чим відрізняються ці методики будівництва ШМБ, які займають суміжні ніші на ринку, оцінити характеристики та визначитися з тактикою вибору.

Спільними для цих двох способів є полегшені фундаменти, можливість перенесення будови в інше місце та екологічно чисті СІП панелі, які застосовуються під час їх обшивки. А наявність особливостей у модульних та каркасних будинках зовсім не означає їх недосконалість – все залежить від розміщення пріоритетів.

Модульний варіант

Головна відмінність полягає в тому, що для модульних будівель окремі готові секції повністю збирають на виробництві. При виготовленні враховуються призначення приміщення, внутрішнє обладнання, вбудовуються усі комунікації. Молоді сім'ї купують їх для окремого проживання, обмежуючись скромними кухнею та спальнею. Часто ціна модульної будівлі є привабливою для тих, хто організовує туристичні бази та кемпінги, освоює дачну ділянку або планує пост охорони.

Основні плюси:

Недоліки:

Порівняння з каркасними швидкомонтованими конструкціями

Каркасні будівлі з металоконструкцій не мають жодного з вище перерахованих недоліків, якщо застосувати ті ж критерії оцінки:

Стосовно ціни для наочності можна навести приклад будівництва однакових офісів каркасним та модульним методом: якщо облаштовувати додатковий простір під покрівлею та під підлогою для кращої теплоізоляції, витрати практично однакові.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини