Особливості горизонтального типу монтажу стінових сендвіч-панелей – ТОВ «Вітон».

Особливості горизонтального типу монтажу стінових сендвіч-панелей – ТОВ «Вітон».
09-07-2020

Сендвіч-панелі - це практичний варіант для утеплення та облицювання стін при будівництві швидкомонтованих конструкцій.

Перевага такого способу обробки в тому, що цей метод не вимагає особливих пристосувань і спеціальних інструментів.

А сам процес не триває багато часу. Стінові сендвіч-панелі від Viton створюються на сучасних лініях за технологією безперервного виготовлення. Вони не бояться вологості, негорючі, маловесни і добре справляються з теплоізоляційними функціями. Тому обшивка каркасу з металоконструкцій цим матеріалом набирає популярності.

Стіни із сендвіч панелей: особливості горизонтального методу

Облицювання таким утеплювачем може проводитися з горизонтальним укладанням або вертикальним розміщенням панелей. Вибір залежить від зручності розкрою та розмірів матеріалу. Горизонтальний метод вважається найефективнішим. Але, як правило, стіни заввишки до 6 метрів утеплюють вертикальними смугами. Правильним вважається розташування, що дає мінімальну кількість відходів у конкретному випадку. Змішаний спосіб неприпустимий.

Технологія кріплення панелей у обох випадках схожа. Але деякі особливості все ж таки існують.

При горизонтальній орієнтації:

Перед початком монтажу слід здійснити деякі попередні роботи. Насамперед, потрібно встановити цокольний нащільник та відповідні додаткові елементи. Іноді буває необхідно прокласти додатковий шар із пінопласту або мінеральної вати. Також не завадять спеціальні мітки, нанесені для зручності при підгоні сендвіч-панелі.

Зафіксувавши перший ряд за допомогою самонарізних шурупів (саморізів) відповідної довжини, монтується другий ряд. Щільність прилягання замкових частин гарантується вагою панелей. При укладанні необхідно контролювати розташування плит щодо один одного. Вони повинні бути строго в одній площині. Місця поперечних стикувань герметизують монтажною піною або мінеральною ватою, і закривають спеціальними додатковими виробами – нащільниками для захисту та естетики. Герметичність - одна з основних умов довговічності будівель, що швидко зводяться з сендвіч панелей. Тому важливе дотримання всіх тонкощів процесу.

Монтаж без клопоту з Viton

Незважаючи на швидкість та легкість встановлення сендвіч-панелей, тут теж є свої нюанси, які впливають на кінцевий результат. Наприклад, теплоізоляційні властивості правильно встановлених плит дозволять заощадити до 60% енергоресурсів. Досвідчені монтажники з чітким дотриманням правил, суворо дотримуючись проектної документації, позбавлять непотрібних переживань щодо точності ведення робіт. Неважливо, який об'єкт підлягає монтажу плит, СТО із сендвіч панелей, склад чи супермаркет – професіонали компанії Viton зроблять все якісно та вчасно.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини