Помилки під час монтажу сендвіч-панелей.

Помилки під час монтажу сендвіч-панелей.
12-02-2016

При зведенні швидкомонтованих будівель каркасного типу замість стін використовується сендвіч-панелі.

Які є тришаровий матеріал: 2 шари - листовий матеріал (листи металу або ПВХ), а між ними шар утеплювача.

Сендвіч-панелі забезпечують високу швидкість зведення будівлі, хороші теплозберігаючі властивості та низьку вартість будівництва. Але для того, щоб досягти цих якостей, монтаж сендвіч-панелей повинен відбуватися з неухильним дотриманням технології.

Недосвідчені майстри під час монтажу нерідко припускаються помилок, які ведуть до помітного погіршення робочих якостей цього будівельного матеріалу. Щоб не повторювати ці помилки, розглянемо найпоширеніші з них

Під час транспортування деякі сендвіч-панелі можуть пошкодитися та покритися корозією. Перш ніж розпочати монтаж стінових сендвіч-панелей, потрібно відібрати неушкоджені панелі та працювати тільки з ними.

Щоб уникнути пошкоджень сендвіч-панелей, на будівельному майданчику до них має бути особливе відношення:

Ріжемо сендвіч-панелі правильно

Перш ніж зробити монтаж сендвіч-панелей на каркас будівлі, їх потрібно підігнати під потрібний розмір, а для цього доведеться вдатися до різання панелі. При здійсненні цієї операції потрібно знати, що різання панелі має відбуватися тільки горизонтальними лініями, прокреслити які можна за допомогою рівня. Лінія різання має бути прокреслена з обох боків сендвіч-панелі.

При різанні сендвіч-панелі звичайною болгаркою місце різки сильно нагрівається, через що метал втрачає свій антикорозійний захист, а внутрішній утеплювач від високої температури може спалахнути.

Щоб уникнути цього, різання сендвіч-панелей краще здійснювати такими інструментами:

Причому при різанні сендвіч-панелі потрібно врахувати, що спочатку ріжеться зовнішній металевий шар, і потім шар утеплювача.

Особливості кріплення сендвіч-панелей

Монтаж сендвіч панелей на каркас будівлі відбувається за допомогою шурупів. Поширеною помилкою при кріпленні панелі є недостатня довжина шурупів. Розрахувати необхідну довжину саморіза можна, склавши товщину панелі з товщиною каркасу будівлі та висотою шайби, що герметизує. Кількість шурупів для кріплення сендвіч-панелі залежить від її довжини. Так, наприклад, 6-метрову панель фіксують шістьма шурупами, для монтажу 4-метрової панелі використовують 4 шурупи.

Поширеною помилкою при кріпленні сендвіч-панелі є сила загвинчування шурупів. Деякі майстри думають, що чим сильніше повернути саморіз, тим краще, але це не зовсім так. При надмірній щільності вгвинчування деформується шайба, що герметизує, через що з'являється місток холоду і протікання.

Ще однією поширеною помилкою при монтажі стінових сендвіч-панелей є невертикальне загвинчування шурупів, ця помилка здатна призвести до зниження міцності всієї конструкції.
Уникнути від перерахованих вище помилок можна, тільки якщо послідовно слідувати інструкції з монтажу, яка супроводжує сендвіч-панелі, також захистити від помилок допоможе професійний інструмент, який може контролювати силу вкручування саморізів і кут їх відхилення.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини