Порівняння сендвіч-панелей, піноблоків та газобетону.

Порівняння сендвіч-панелей, піноблоків та газобетону.
29-03-2023

Вартість стін – це чверть усієї вартості будівництва будинку!

Сендвіч-панелі, піноблоки та газобетон – популярні будматеріали. Але який із них кращий у плані співвідношення ціни та якості, технічних характеристик та естетики?

Давайте розумітися.

Сендвіч панелі

Тришарові сендвіч панелі - це дві орієнтовано-стружкові плити і шар утеплювача між ними, який має низьку теплопровідність і практично не проводить вологу і повітря.
Матеріал екологічно безпечний і сьогодні має велику популярність у всьому світі. Перевірку часом дана технологія пройшла успішно, кількість зведених будівель за допомогою цього матеріалу зростає рік у рік.
Переваги матеріалу – сендвіч-панелі ціну м2 мають порівняно невисоку плюс швидкість збирання, довговічність, відмінна теплоізоляція. Як мінус можна навести відсутність природної вентиляції.

Піноблоки

Піноблоки або пінобетон - також популярний матеріал. Технологія виробництва така, що в готовому матеріалі є безліч повітряних камер. Саме завдяки цьому піноблоки мають малу вагу і високу теплозберігаючу здатність. Вагомий мінус матеріалу – низька вологостійкість. Важливий параметр при ухваленні рішення щодо вибору будматеріалу для будинку! Щоб усунути цей мінус, матеріал укладають товстішим шаром, застосовуючи арматуру. Це ускладнює та подовжує процес будівництва. Також на вирішення питання працює зовнішня обробка. Перевершують піноблоки сендвіч панелі хіба що в екологічності, оскільки у них вона абсолютна (але якщо купити сендвіч-панелі від виробника, можна бути впевненими в їх екологічності повністю).

Газобетон

Цей матеріал виготовляється з цементу, вапна+вода, алюмінієвої пудри та квасцового піску. У процесі спінювання виходять комірчасті блоки з пористою структурою. Вони мають низьку вагу, добре поглинають звуки, природно вентилюються, стійкі до холоду, плісняви, грибка, вогнестійкі та міцні. Монтаж газобетону простий та швидкий. Матеріал екологічний, але можна застосовувати тільки в малоповерховому будівництві.

Крім цього, до недоліків газобетону можна віднести високе водопоглинання (тому якщо матеріал потрібен для вікон сендвіч панелі за ціною та якостями – найкращий варіант), малу міцність на стиск та вигин та порівняно високу вартість. А ще це молода технологія, тому на довговічність її перевірити ще не було можливості (сендвіч-панелі, до речі, використовуються десятиліттями у всьому світі).

Аналізуючи ситуацію на ринку в Україні, можна сказати, що за таким показником, як ціна, сендвіч панелі у Харкові, Львові, Києві, Одесі та інших містах сьогодні на першому місці. За якістю, за оцінками експертів, матеріал також лідирує.

Вибираючи матеріал для будівництва, оберіть ті якості, які для вас у пріоритеті, тоді вам буде простіше прийняти правильне рішення. Або звертайтесь за консультацією до професіоналів!

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини