Порівняння ціни з будівництва ШМБ у холодному та теплому варіанті від генпідрядника «Вітон».

Порівняння ціни з будівництва ШМБ у холодному та теплому варіанті від генпідрядника «Вітон».
30-07-2019

Успішність та швидкість налагодження власної справи багато в чому залежить від можливості прискореного та порівняно недорогого будівництва комерційної нерухомості.

Найбільш оптимальний варіант - зведення приміщень за технологіями ШМБ (будівлі, що швидко монтуються), що завоювали величезну популярність ще під час повоєнного відновлення європейської промисловості.

В Україні в останні роки збудовано тисячі виробничих та сільськогосподарських комплексів, магазинів та інших необхідних для бізнесу приміщень за відповідними технологіями. Особливим попитом користується будівництво складів, СТО, автосалонів та ін.

Переваги будівництва ШМБ:

ТОВ VITON здійснює не тільки зведення, а й проектування ШМБ та БВЗ, як за типовим, так і за індивідуальним варіантом.

Будівництво ШМБ в Україні практикується у холодному та утепленому варіантах. В чому різниця? У першому випадку металеві кістяки обшивають відповідним профілем або облицювальним матеріалом. У другому - об'єкт зводиться на основі металевого каркасу та сендвіч панелей. Порівняємо ціни на швидкобудуюємі будівлі в обох запропонованих варіантах.

Вартість повного циклу робіт залежить від наступних параметрів:

За всіх однакових параметрів різниця в холодному або теплому варіанті будівлі складе від 500 до 1000 гривень за квадратний метр (залежно від обраних матеріалів). Здавалося б, різниця суттєва.

Тим не менш, утеплений варіант має незаперечні переваги, які дозволять надалі суттєво знизити експлуатаційні витрати.

  1. Економія на кондиціонуванні та опаленні приміщення. Сендвіч панелі забезпечують незмінний мікроклімат без додаткових зусиль.
  2. Підвищений комфорт за рахунок забезпечення шумоізоляції. Виробничі приміщення, зони продажів, офісні кабінети та зони відпочинку надійно захищені від сторонніх шумів, що заважають роботі, без додаткових витрат.
  3. Забезпечує більшу тривалість експлуатації без ремонту за рахунок дотримання балансу температур.
  4. СІП є надійною перепоною від гризунів та комах, на боротьбу з якими часто доводиться витрачати чималі суми.

Як бачите, витрачені більш дорогий варіант суми повністю окупляться в процесі експлуатації.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини