Різниця будівництва ШМБ у різних регіонах.

Різниця будівництва ШМБ у різних регіонах.
20-06-2022

Немає такого регіону, де не підійшло б спорудження будівлі за технологією ШМБ.

Їхнє широке застосування обумовлено незаперечними перевагами та великою варіацією видів будівництва конструкцій, серед яких: складські, допоміжні, виробничі, громадські, житлові тощо.

Замовнику важливо розуміти, для чого він споруджує свою будівлю, з яким призначенням. Якщо взяти звичайний габаритний склад низького класу, то на мікроклімат можна не звертати уваги, а якщо торговий центр, то комфорт і температурний режим у цьому будинку стоїть у пріоритеті.

Також важливим є і місце, де будується та чи інша будівля: від погодних умов, клімату, ландшафту та інших важливих критеріїв залежить, який матеріал і фундамент використовуватиметься в будівництві. Без цих знань неможливо грамотно виконати етап проектування.

При зверненні до способу складання каркасних конструкцій у клієнта є вибір, наприклад, між будматеріалами профнастил та сендвіч-панелі. Перші добре прослужать для покрівлі в холодних будинках, які не потребують опалення. Вони порівняно дешевше у вартості обійдуться замовнику, а свою роль відіграють також ідеально, як і сендвічі.

Сендвіч-панелі мають природжені теплоізоляційні якості, довговічність, міцність і презентабельність. Вони чудово підходять для облицювання каркасу громадських будівель, об’єктів великого скупчення людей, адмінбудівель , складів високого класу, сільськогосподарських. Вони справляються зі своїм завданням у холодних регіонах і навіть можуть допомогти заощадити обслуговування будинку під час експлуатації. Генпідряд компанія «Вітон» взяла за основу цей матеріал для облицювання металокаркасних будівель.

Певної уваги потребує різновид фундаменту. Від регіону та ґрунту залежить, наскільки глибоко потрібно зводити основу будівлі та з якою інтенсивністю її зміцнювати. Наприклад, глинистий ґрунт у холодному регіоні вимагає особливої уваги через промерзання ґрунту або танення снігів, а піщаний може похвалитися своєю витримкою за умови, якщо його попередньо правильно ущільнити.

Наводячи такі приклади, можна уявити, яку ключову роль відіграє місце будівництва і наскільки може вплинути регіон на майбутню будівлю.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини