Як теплоізоляційний матеріал для холодильних камер широко використовуються сендвіч панелі - ТОВ «Вітон».

Як теплоізоляційний матеріал для холодильних камер широко використовуються сендвіч панелі - ТОВ «Вітон».
13-10-2014

Як теплоізоляційний матеріал для холодильних камер широко використовуються сендвіч панелі.

Продемонструвавши практичність та енергоефективність в експлуатації, сендвіч панелі були визнані найпопулярнішим способом ізоляції.

Серед переваг – швидкий монтаж, безпечне використання холодильного обладнання будь-якої конфігурації, можливість встановлення як на холодильні камери невеликих розмірів, так і на величезні морозильні склади. Використання сендвіч панелей забезпечує значне спрощення обслуговування камер, а також скорочення витрат на опалення та електроенергію.

Серед інших переваг сендвіч-панелей:

Холодильні камери застосовуються в харчовій промисловості для зберігання швидкопсувних, заморожених та охолоджених продуктів, у медицині для перевезення ліків, вакцин, органів та в інших областях. Залежно від сфери застосування холодильних камер, підбираються сендвіч-панелі з конкретними утеплювачами.

Найбільш ефективними у плані теплоізоляції було визнано поліуретанові наповнювачі. Порівняно з панелями з пінополістиролу та мінеральної вати, товщина панелей з поліуретаном буде в рази менша за однакових умов теплоізоляції. Це зумовлено найнижчим коефіцієнтом теплопровідності поліуретану. У результаті матеріали для ізоляції холодильної камери обійдуться дешевше.

Область застосування сендвіч-панелей із поліуретану не обмежується температурним режимом. Фізичні характеристики матеріалу дозволяють підтримувати всередині камери до -60о. Відтепер холодильні камери з функцією глибокого заморожування (чи це невеликі скрині або цілі склади) не вимагатимуть величезних коштів на утримання.

Переваги та недоліки інших утеплювачів

Мінеральна вата набула широкого поширення в утепленні приватних будинків, котеджів, кіосків, сховищ та складів. Її основні переваги – недорога ціна, пожежна безпека. Однак у зв'язку з високою вологопоглинанням, мінеральна вата є абсолютно непридатною для холодильних камер. Гігроскопічність матеріалу зумовлює його заповнення пором і конденсатом, що і знижує теплоізоляційні характеристики.

Пінополістирол легкий, вологостійкий, досить непоганий як утеплювач, та й ціна його помірна. Його використання цілком виправдане в сендвіч панелях камери середнього заморожування, де необхідна швидка установка (малі торгові точки, вітрини). Однак через необхідність додаткової термоізоляції та створення особливих термальних умов, пінополістирол не використовується для ізоляції камер глибокого заморожування.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини