Швидкомонтовані будівлі із залізобетону: особливості проектування від генпідрядника «Вітон».

Швидкомонтовані будівлі із залізобетону: особливості проектування від генпідрядника «Вітон».
11-08-2020

Швидкомонтовані будівлі дозволяють будувати швидше і дешевше.

При їхньому виробництві часто використовуються залізобетонні конструкції.

Дізнатися, які можливості відкриває ця технологія, та замовити БМЗ в Україні можна у компанії Viton.

Залізобетон має масу унікальних властивостей, завдяки яким у сфері будівництва було здійснено справжню революцію. З його допомогою вдається швидко будувати великі споруди, розраховані високі навантаження. Тож витрати на будівництво швидко окупаються.

Коли створюються швидкомонтовані будівлі із залізобетону, першим етапом є проектування. Процедура подібна до проектування інших конструкцій і споруд і має кілька основних етапів.

Як відбувається проектування ШМБ

У замовника будівництва з'ясовують цілі та завдання, які повинен буде вирішувати об'єкт, що будується. Від того, які функції на нього буде покладено, залежить дуже багато - габарити, архітектурні особливості. Вивчають ділянку, проводять георозвідку, за результатами якої здійснюється ескізне проектування.

Після того, як ескіз узгоджений із замовником, розробляється сам проект. Робота при цьому ведеться у двох напрямках:

Підсумком робіт є створення пачки необхідних документів, в яких враховано безліч моментів - особливості рельєфу місцевості, кліматична зона та різниця перепаду температур, промерзання ґрунтів, ймовірність зсувів та землетрусів.

У результаті, коли будуються швидкобудуюємі будівлі в Харкові та будь-якому іншому місті України, все необхідне вже враховано в проекті. Мова про тип фундаменту і глибину його залягання, склад і марку бетону, наявність додаткових ребер жорсткості в металоконструкціях та інших важливих моментах.

Будівництво здійснюється з легких, але міцних матеріалів. Каркаси роблять із залізобетонних та металевих елементів, а стіни і, часто, дах роблять із сендвіч-панелей. Подібні нюанси також знаходять своє відображення у проектній документації.

Якщо вас цікавить технологія будівництва будівель, що швидко споруджуються, або хочете подивитися типові проекти ШМБ, звертайтеся в компанію Viton. Досвідчені фахівці створять проект з нуля або адаптують готовий під потреби клієнта. Звертайтесь, допоможемо!

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини