Способи монтажу металоконструкцій (каркасу та конструкцій, що захищають) при будівництві ШМБ.

Способи монтажу металоконструкцій (каркасу та конструкцій, що захищають) при будівництві ШМБ.
20-06-2019

Будівництво швидкомонтованих будівель (ШМБ) набуває все більшої популярності в Україні для зведення комерційної та складської нерухомості, офісів, виробничих приміщень.

Будівництво ШМБ проходить без «мокрих» робіт, виконується монтаж металоконструкцій каркасу та панелей, що захищають, у будь-яку пору року в найкоротші терміни.

Металоконструкція встановлюється на заздалегідь підготовлений фундамент на будівельному майданчику.

Каркас є сукупністю вертикальних колон, стовпів, стійок разом з горизонтальними перекриттями, похилими балками. Металевий каркас, виконаний з гофра-балок, створює міцну та надійну цільну конструкцію об'єкта, несе на собі все несуче навантаження будівлі. Складання та монтаж металоконструкцій БМЗ виконується на місці будівництва з окремих елементів та готових блоків, виготовлених у заводських умовах та доставлених на будмайданчик.

Монтаж елементів каркасу ШМБ болтовим з'єднанням є економічно доцільним. Болтові кріплення в різних місцях конструкції застосовуються з певним рівнем точності: грубою, нормальною та надвисокою згідно з будівельним проектом. Зварні з'єднання елементів металевої конструкції характерні для промислових споруд, де потрібна їх максимальна герметичність та міцність. Зварним способом з'єднуються окремі елементи металоконструкцій БМЗ з необхідним щільним з'єднанням за проектом. Особливо відповідальні з'єднання каркаса виконуються заклепками для споруд, що монтуються в сейсмічно активних місцевостях.

Зовнішня оболонка для будівлі складається із сендвіч-панелей або профнастилу. Сендвіч-панелі з пінополіуретановим наповнювачем створюють комфортний мікроклімат, достатню шумоізоляцію у приміщеннях будівлі. Профнастил забезпечує водонепроникність споруди, привабливий зовнішній вигляд. Монтаж панелей в якості стін, покрівлі, перегородок виконується за допомогою гвинтів, що самонарізають, спеціальних замків-анкерів.

Будівництво з металоконструкцій передбачає наявність прилеглого вільного майданчика під складування елементів металоконструкції ШМБ, наявність механізмів та пристроїв для виконання монтажних робіт. Будівельний процес виконується за принципом конструктора: на фундамент встановлюється каркас, збираються стінові прогони, виконується підлога даху, обладнуються віконні та дверні отвори, внутрішнє облаштування будівлі.

У проектно-будівельній компанії Viton можна замовити монтаж металоконструкцій (Київ) під ключ, починаючи від розробки проекту. Попередній онлайн-розрахунок вартості можна виконати на сайті компанії, поставивши основні параметри об'єкта. Цей розрахунок дає попереднє економічне обґрунтування рішення щодо використання каркасно-панельної технології під час будівництва господарського об'єкта.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини