Які фундаменти необхідні для будівництва каркасних будівель ШМБ.

Які фундаменти необхідні для будівництва каркасних будівель ШМБ.
15-05-2019

Початковим етапом монтажу ШМБ є закладання фундаменту під будівлю із металоконструкцій.

Це підстава, на яку припадає все навантаження, вага споруди.

У каркасному будівництві не потрібні високоміцні фундаменти, оскільки маса об'єкта набагато менша, порівняно з капітальними спорудами. Тим не менш, довговічність та надійність будівлі визначається якістю використовуваних матеріалів, дотриманням технології закладки та вибором типу фундаменту. Докладніше про види фундаментів, що застосовуються у будівництві ШМБ, йтиметься нижче.

Типи фундаментів під будівлю з металоконструкцій

Фундамент підбирається на основі масивності будівництва та характеристик ґрунту, тому будівництво починається з геології ділянки та ґрунтового аналізу.

Залежно від отриманих даних, будівельна компанія застосовує один із кількох типів фундаменту:

  1. Стрічковий – традиційний тип фундаменту під сендвіч-панелі та металоконструкції. Це бетонна армована ділянка по периметру споруди, яка закладається на глибину нижче за рівень промерзання ґрунту. Створення такої основи, що несе, вимагає великої витрати будівельних матеріалів і робочої сили, тому в каркасному будівництві застосовується вкрай рідко.
  2. Стовпчастий фундамент - оптимальний варіант під модульні будинки. Його формують із стовпів, які забивають у ґрунт у місцях підвищеного навантаження – кутах, на ділянках перетину стінових конструкцій. Монтувати таку основу відносно не трудомістко та економічно доцільно, зокрема, при зведенні малоповерхових БВЗ, адже вона утримує невеликі навантаження.
  3. Технологія закладки пальового фундаменту багато в чому схожа на попередню, різниця в матеріалах. Для виготовлення основи використовують довгі стовпи із загостреними з одного боку кінцями. Висока здатність розрахована на великогабаритні об'єкти з металевим каркасом під сендвіч-панелі, наприклад, ангари, овочесховища, склади для зберігання металопрокату.
  4. Гвинтова основа використовується на складному рельєфі або нестійкому ґрунті. Спосіб створення аналогічний палевому, з тією лише відмінністю, що в землю вкручуються гвинтові палі. Технологія зарекомендувала себе у малоповерховому будівництві будівель із невеликою вагою.
  5. Універсальний фундамент із ЗБК плит підходить для всіх типів, але нечасто використовується як несуча основа під металеві конструкції в силу витратності.
     

Переваги швидкомонтованих будівель

Зведення швидкомонтованих будівель швидко окупається і гарантує безпроблемну експлуатацію протягом десятиліть. Це досягається завдяки таким факторам:

Щоб дізнатися, скільки коштує виробництво швидкобудівельних будівель, скористайтесь калькулятором на сайті компанії Viton. Ми надішлемо розрахунок проекту на електронну пошту.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини