Звукоізоляція та теплоізоляція для будівель з металопрокату - ТОВ «Вітон».

Звукоізоляція та теплоізоляція для будівель з металопрокату - ТОВ «Вітон».
26-03-2020

Для експлуатації сучасних будівель дуже важлива звукоізоляція та теплоізоляція.

Нові методи будівництва дозволяють робити монтаж металоконструкцій за допомогою сучасного оздоблення, що має високі характеристики.

Звукоізоляція сендвіч-панелей, високий показник збереження тепла роблять ці матеріали потрібними на будівельному ринку.

Особливості звукоізоляції будівель з металоконструкцій

Звукоізоляція – проведення заходів щодо зниження шуму під час будівництва чи ремонту будівель. Як відомо, цегляні та панельні будинки дуже добре пропускають звуки, що стає лихом для мешканців будинків. Нові будівлі, збудовані з використанням сучасних матеріалів, відрізняються високою шумоізоляцією. Яка звукоізоляція для металоконструкцій найкраще підходить розраховується під час проектування, залежить від призначення будівлі.

Розрізняють два види звукоізоляції:

  1. Повітряний, коли звук проходить через огорожу та оцінюється в діапазоні частот 100-3200Гц.
  2. Ударний виникає від контакту з перекриттям, залежить з його сили, оцінюється у тому діапазоні частот.

Існують норми шуму. Максимальна норма вдень – 45дБ, вночі – 35дБ. Людський організм найкраще засвоює 25дБ. Все це стосується житлових приміщень. Будівництво промислових підприємств, де високий рівень шуму від устаткування, що працює, повинно проходити з урахуванням звукоізоляції.

Металоконструкції обшиваються сендвіч-панелями, що мають різні наповнювачі. Звукоізоляція залежить від їхнього наповнювача, товщини панелі, міцності з'єднання. Також, щоб додатково збільшити надійність звукоізоляції сендвіч-панелі, необхідно додати до них спеціальні звукоізолюючі плити. Вони виготовлені зі спеціального матеріалу, що не пропускає звукові хвилі. Їх використовують і під час ремонту чи реконструкції капітальних будівель. Для цього робиться спеціальний каркас, до якого кріпиться плита.

Матеріали бувають двох видів:

  1. Ті, що ізолюють звуки – гіпсокартон, бетон, цегла.
  2. Матеріали, що поглинають звуки – мінеральна вата, скловолокно, пінополіуретану.

Щоб ізоляція звуків була ефективною, необхідно правильно встановлювати її, враховуючи всі нюанси.

Теплоізоляція будівель

Другим дуже важливим фактором при будівництві є об'єктом є заощадження тепла. Під час зведення будівель розраховується коефіцієнт опору тепловіддачі металевих конструкцій. Він необхідний для того, щоб правильно вибрати товщину обшивального матеріалу. Найкращим теплозберігаючим матеріалом є сендвіч-панелі. Їх властивості залежать від товщини та наповнювача панелі.

Проектна організація обчислює коефіцієнт. Кожен наповнювач має свої характеристики – це густина, тепловодність. Щоб визначити, слід їх розділити. Встановивши цей показник можна розрахувати, якої товщини необхідно ставити сендвіч-панель, з якого матеріалу.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини