Чи тепло в будівлі, збудованій із сендвіч-панелей взимку?

Чи тепло в будівлі, збудованій із сендвіч-панелей взимку?
29-03-2023

Швидкомонтовані будівлі з сендвіч-панелей дуже популярні для будівництва не тільки промислових об'єктів, а й приватних будинків.

Ця технологія прийшла до нас із Канади, де досить суворі зими.

Швидкість будівництва, низька собівартість, відмінні теплозберігаючі якості роблять такі будинки затребуваними.

Купити сендвіч-панелі можна за ціною виробника і в Україні.

Які бувають панелі

Конструкція сендвіч-панелей є два листи металу, між якими знаходиться різної якості наповнювач. Це можуть бути натуральні речовини (мінеральна вата, скловолокно) або синтетичні, на основі пінополістиролу, пінополіуретану, комбіновані. Останніми роками розробляються нові синтетичні наповнювачі.

Кожна панель має свої габарити. Для всіх робиться одна ширина (1 метр). Довжина панелі має 1200мм, 1400мм. Особливістю сендвічів є їхня товщина, яка може бути різна від 50мм до 250мм. Завдяки цьому можна коригувати температуру у приміщенні. Для холодних погодних умов обирають максимальну товщину. Сендвіч-панелі, розміри яких різняться, мають різну вартість.

Розрізняють панелі щодо їх застосування:

  1. Стінові.
  2. Покрівельні.

Будівля, зібрана повністю з сендвіч-панелей, має низку переваг перед капітальними будівлями:

Властивості панелі полягають у тому, що вона працює за принципом того, що метал є міцним елементом, а прошарок виступає утеплювачем. При склеюванні матеріалів їх властивості набагато збільшуються. Панель стає міцнішою і менше пропускає тепло.

Як встановити панелі

Спочатку робиться металевий каркас для обшивки панелями. Вся робота проводиться безпосередньо на місці будівництва. Для монтажу всієї конструкції немає потреби у важкій техніці та зварювальних роботах. Металевий каркас збирається за допомогою болтів, що дає можливість при необхідності розібрати конструкцію, перенести її на нове місце.

Після встановлення каркас обшивається панелями. Вони мають спеціальні замки, якими з'єднуються між собою. Для кутів є спеціальні кріплення, які необхідні для щільного примикання панелей. Використовується монтажна піна та болти.

Переваги сендвіч-панелі

Будинки, збудовані з сендвіч-панелей гідно, оцінили в усьому світі. Завдяки такому матеріалу вдається економити на опаленні. Вони міцні, не пропускають звуків. З них будують житлові будинки, комерційні об'єкти, великі промислові будинки.

Випробування та збудовані будинки довели, що такі будівлі міцні, можуть витримати гарні навантаження. Мають теплоізоляційні властивості, дають можливість економити на опаленні. Крім цього у спеку року в такому приміщенні прохолодно.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини