Питання імпортозаміщення металоконструкцій на українському ринку.

Питання імпортозаміщення металоконструкцій на українському ринку.
19-09-2022

Регіони в Україні дуже різняться між собою характеристиками виробництва та споживання металу.

Продаж найбільше приходить на центральну та східну частину країни, що зумовлено історичним збігом обставин, які полягають у структурі економіки України.

На заході немає ні великих виробників металоконструкцій, ні великої кількості металоспоживаючих заводів і підприємств, які у свою чергу орієнтуються на агросектор.
Також, тутешні виробничі будівельні компанії віддають перевагу співробітництва європейським замовникам.

Географічне розташування дозволяє заходу пом'якшити питання логістики з Європою та орієнтуватися на експорт металопрокату.
Якщо говорити про його імпорт, то на цьому акцентувати увагу не варто, оскільки європрокат використовують не так багато учасників українського металоринку.

Основними причинами імпорту можуть бути:

Але в основному, якщо говорити про виробництво продукції, де передбачена можливість застосування як європейської, так і української сталі, то клієнти віддають перевагу загалом другому варіанту із-за її меншої вартості та якості, що не поступається європейському металопрокату.

Якщо брати питання про імпортозаміщення, то в Україні є затребувана на ринку металопродукція, яка виробляється в недостатній кількості або взагалі не виробляється як, наприклад, широкополкові двотаврові балки. Зрозуміло, можна пристосуватися і почати виготовляти якусь заміну, але в цьому випадку ми можемо забезпечити прийнятну за ціною постачання та вартість самого європрокату, оскільки його аналоги виявляться економічно невигідними. Є також ситуації, коли імпорт товару на десяток відсотків дорожчий за вітчизняний, але його все одно купують через погану якість останнього, як, наприклад, оцинкований і пофарбований металопрокат.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що імпортозаміщення металу дуже рідко виконується в нашій країні через його недоцільність.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини