Робота по відновленню країни за допомогою швидкомонтованих будівель.

Робота по відновленню країни за допомогою швидкомонтованих будівель.
14-10-2022

На момент 14 жовтня 2022 року українські міста продовжують руйнуватися під тиском російської агресії.

Іноді, гарячою точкою є просто поле без будівель, або з наявністю їх малої кількості.

А якщо це ціле місто? Маріуполь за підрахунками експертів можна буде відбудувати заново при вкладеннях у сумі 14 млрд. доларів США терміном у 7-10 років. Переваги швидкомонтованих будівель зможуть допомогти пом'якшити катастрофічні обставини, які сформулювались в нашій країні. 

Така технологія допомагає вже зараз, коли переселенцям потрібне негайне місце проживання.

Серед незаперечних переваг ШМБ виділяються такі:

Якщо говорити про масштабні проекти, які обов'язково розроблятимуться для відбудови споруд після війни, обов'язково враховуватимуться вартість, терміни таких робіт, і в більшості випадків – комфорт, який реалізується високим рівнем енергоефективності, міцності будівлі та безпеки.

Простота логістики дозволить постачати матеріали для швидкомонтованих будівель з інших регіонів на місця оперативно, і малими витратами, оскільки комплектуючі цієї технології в рази легші, ніж цегла або камінь.

Терміни та темпи робіт безпосередньо залежатимуть від завдання, яке потрібно буде виконати. 8-поверховий будинок зі сталевим каркасом будується на пару місяців швидше за панельний і майже на півроку менше, ніж монолітний будинок. Комерційні об’єкти, гаражі, склади, супермаркети - ще швидше.

Вартість таких робіт поки визначити складно через умови воєнного стану та нестабільність цін на будматеріали. До війни, ціна на металлокаркас була порівнянна, наприклад, зі збірним бетонним каркасом, проте фундамент був дешевшим і терміни будівництва — меншими.

Якщо говорити про виготовлення будматеріалів для ШМБ, то це найчастіше сталеві конструкції та теплі сендвіч-панелі. Заводи-виробники металу є в Україні найбільшими і здатні вести свою діяльність навіть в умовах воєнного стану. Однак через те, що більшість заводів знаходиться на сході України і деякі з них уже встигли зазнати втрат через військові дії, гостро постає питання про імпорт будматеріалів тієї чи іншої позиції сортаменту.

Досить багато факторів грає на те, як швидко та якісно проходять і проходитимуть будівельні роботи, включаючи за методом ШМБ, проте її конкурентоспроможність дозволяє пом'якшити ті обставини, які виникли через ситуацію в країні.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини