Категоризація складів. Різні характеристики типу: A, B, C, D.

Категоризація складів. Різні характеристики типу: A, B, C, D.
10-08-2021

У наш час, великі потоки вироблення та збору продукції робить доцільним будівництво різних складів та сховищ. Вони призначені для прийому, розміщення і зберігання різних товарів, де вони готуються до відправки споживачу.

Потреба у складських приміщеннях переслідує кожного підприємця, який займається тим чи іншим видом вироблення продукції, від сировини до його виготовлення. І чим розвиненіше підприємство, тим важливіше має місце склад на загальному фоні господарського комплексу.

Існують критерії, що допомагають визначити необхідність того чи іншого складу. До цих характеристик належать:

  1. Габарити споруди. Вони можуть варіюватися від кількох сотень квадратних метрів до гігантських приміщень у сотні тисяч квадратів.
  2. Висота та крок колон. Одні сховища можуть зводитися під 5 метрів, інші потребують додаткової техніки для укладання вантажу на висоту понад 30 метрів.
  3. За призначенням та належністю. Створення спеціального режиму для сприятливого зберігання продукції.
  4. Наявність транспортних зв'язків. Наприклад, портові чи пристанційні склади, які вимагають наявності певного виду транспорту.

Сукупність цих та інших факторів зародило певну класифікацію для допомоги у виборі приміщення, що відображає та впорядковує весь спектр вимог. Їх налічують шість, але ми розглянемо найголовніші.

Складський комплекс класу А

Являє собою сучасну одноповерхову будівлю з максимальним оснащенням та адаптацією до навантаження та вивантаження товару та іншої діяльності. Висота не менше 8 метрів, відстань між прольотами – 24 м, крок колон – не менше 9 метрів, якщо є. Наявність офісних приміщень та ділянок для маневрування великовантажних авто. Система вентиляції, температурний режим, електропостачання та інші комунікації також мають місце.

Клас В

Багатоповерхова конструкція з висотою стелі від 4.5 метрів, призначена для розміщення різних типів вантажів. Такий склад поступається класу А у функціональності, проте його перевагою буде нижча вартість. Різниця в температурі має коливатися від +10 до +18 градусів.

Склад

Найбільш поширений вид приміщення з висотою до 18 м. Обов'язковою умовою буде наявність воріт на нульовій позначці для заїзду всередину. Покриття підлоги відсутнє. Температура від +8 до +14 градусів. Наявність системи водопостачання та каналізації є.

Клас D

Найневибагливіші до оснащення та вимог. Обов'язковими факторами буде система освітлення, підтримка температури та вологості.

Також, облік ставлення до логістичних областей, технологічна оснащеність, тип і кількість воріт, облаштування території та інших параметрів роблять вибір складу досить складним завданням. Найкращим рішенням для раціонального вибору будівництва складської будівлі підходить залучення Генпідрядної компанії, якою є ми. «Вітон» має в своєму розпорядженні кваліфікованих фахівців, які мають багаторічний стаж і досвід роботи. Ми займаємось возведенням швидкомонтованих енергоефективних будівель різного призначення, у тому числі і складів.

Вибір технології швидкомонтованих обумовлений рядом переваг, на голову вище традиційних видів будівництва. Серед них виділяють:

  1. маловесомість будівельних матеріалів та всієї будівлі в цілому;
  2. можливість зведення будівлі в будь-яку пору року;
  3. швидкість і простота монтажу до 4-7 разів швидше за капітальне будівництво;
  4. багатофункціональність та технологічність.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини