Несуча здатність сендвіч панелей як ключовий параметр.

Несуча здатність сендвіч панелей як ключовий параметр.
23-03-2020

Одна з найважливіших характеристик будь-якого будівельного матеріалу – це його здатність, що несе.

Будь-яка будівля при експлуатації піддається впливу вітру та снігу, сейсмічним коливанням та ін.

Причому періодично такі навантаження можуть бути зненацька інтенсивними. Сендвіч панелі – матеріал, що має несучу здатність класу «підвищена».

Як і в роботі з будь-яким матеріалом, при використанні сендвіч-панелей необхідно враховувати спеціальні вимоги, які описують особливості проектування та будівництва будівель у різних регіонах. Крім того, при розрахунках враховуються особливості конструкції майбутньої будови, передбачувані навантаження на неї, умови експлуатації, вибраний тип кріплень, товщина сендвіч-панелі для будинку і так далі. У грамотного постачальника завжди є таблиці та програми для підбору матеріалу по несучій здатності, де розписаний стандарт сендвіч панелі для кожного типу випадку.

Якщо ж говорити в цілому, то сендвіч панелі як будівельний матеріал характеризуються високою здатністю, що несе. Заради справедливості варто уточнити, що стінові сендвіч панелі і панелі для покрівлі мають різну несучу здатність (як і вага сендвіч панелей), що пояснюється особливостями їх конструкції, а саме: стінова панель має плоске облицювання або мікропрофілювання, тоді як покрівельна. сендвіч панель характеризується глибоким профільуванням (гофри досягають до 4 см), що впливає на підвищення несучої здатності матеріалу.

Сендвіч панелі – матеріал з високою несучою здатністю

Серед механічних характеристик сендвіч панелей одна з головних – це здатність, що несе. При цьому слід зазначити, що якщо до застосування подібної технології теплоізоляційні матеріали використовувалися тільки в ролі утеплювача, а значить, на здатність будови, що несе, ніяк не впливали, то з приходом сендвіч панелей утеплювач став одним з формуючих факторів несучої здатності будівлі, оскільки грає роль сердечника.

Розглядаючи тришарову сендвіч панель, зауважимо: ті два шари металу та один шар пінополіуретану, з яких вона складається, окремо, самі по собі, мають жорсткість набагато меншу, ніж сендвіч панель загалом. Отже, основною умовою високої несучої здатності панелі є ефективна сумісність роботи обшивки з металу та утеплювача. Він сприяє розподілу навантаження таким чином, щоб метал сприймав тільки зусилля розтягування та стиснення, а сердечник – зусилля зсуву. За таким принципом досягається одна з найважливіших характеристик сендвіч панелей і одна з головних його переваг - висока здатність, що несе. Не в останню чергу завдяки їй цей матеріал і технологія завоювали таку популярність у світі.

Щоб забезпечити високу здатність будівлі, що несе, а також скористатися іншими перевагами даного будівельного матеріалу, рекомендуємо купити сендвіч панелі від виробника.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини