Область застосування монолітних фундаментів, переваги та недоліки від генпідрядника Вітон.

Область застосування монолітних фундаментів, переваги та недоліки від генпідрядника Вітон.
09-11-2020

Від надійності фундаменту залежить, наскільки надійним буде будинок.

На міцній монолітній підставі навіть масивна будівля стоятиме дуже довго.

До того ж, на монолітних фундаментах можна зводити стіни з будь-яких матеріалів, а самі підстави підходять для всіх видів ґрунту та не бояться ґрунтових вод.

Різновиди монолітних підстав

Будь-яка монолітна основа складається із залізного каркасу та бетону.

У будівель можуть бути різні особливості конструкції, виходячи з яких застосовують три основні різновиди фундаментів-монолітів:

Особливо поширені підстави стрічкового типу, на яких можна звести і приватний будинок, багатоповерхівку, і іншу будову великої ваги. Бетон заливається лише під стінами, що несуть. Стрічкові монолітні фундаменти дуже економічні, але на сипучому ґрунті для великих будов їх потрібно використовувати з обережністю.

Плитний вигляд фундаменту: під усією площею будівлі виконується єдина плита, що ідеально підходить навіть для рухомого ґрунту. Основа міцна, витривала, повністю ізолює будову від ґрунтових вод. Заливка монолітної плити за ціною лідирує серед усіх видів монолітів, тому що для встановлення потрібно багато арматурного заліза, бетону, трудовитрат.

Палеві варіанти підстав або стовпчасті є палі або стовпи, надійно закріплені в грунті. До монолітних ці підстави відносяться в тому випадку, якщо над палями чи стовпами є стрічковий каркас. Основа не пристосована до значних навантажень, чудово підходить для невеликих будов внаслідок того, що використовується монолітний фундамент, ціна якого не надто велика.

Технологія облаштування монолітного фундаменту

Технологія заливання монолітного фундаменту така:

Важливо дотримуватись усіх етапів технології монолітного фундаменту.

Головні плюси та мінуси бетонного моноліту

Основні переваги монолітів з бетону:

З мінусів можна виділити чималу вартість та достатні трудовитрати. Але ціна монолітного фундаменту окупається сторицею: будинки на стрічкових монолітних фундаментах та інших типах монолітів зберігають свої експлуатаційні властивості десятки і десятки років.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини