Швидкомонтовані будівлі від Viton.

Швидкомонтовані будівлі від Viton.
22-08-2018

Перші швидкобудуюємі будівлі із застосуванням сендвіч панелей стали з'являтися в середині вісімдесятих років минулого століття.

На той час матеріал виглядав екзотично і перші кілька десятиліть особливого поширення не набув.

З розвитком приватного підприємництва виникла потреба у матеріалі, що дозволяє будувати будівлі дуже короткі терміни. Цей час став найбільш сприятливим для початку масового виготовлення сендвіч панелей.

До якогось часу твердження «Опинитися у потрібний час у потрібному місці» вживалося в описах ненавмисного везіння, не підлягає пояснення. Згодом виявилося, що й цьому твердженню властиве логічне обґрунтування. А саме: якщо за допомогою маркетолога вдається визначити, де потрібно опинитися, і що необхідно збудувати, то швидкобудуюємі будівлі на базі сендвіч панелей стають найкращим рішенням. Час зведення мінімальний, складність конструкцій - будь-яка, отримувана якість - на найвищому рівні.

Будівництво будівель на основі сендвіч-панелей

Тривалість будівельного процесу у разі значно скорочується. Це відбувається завдяки тому, що сендвіч-конструкціям властива мала вага, що суттєво скорочує витрати на укладання фундаменту.

Послідовність дій нагадує складання моделей у конструкторі – на встановлений каркас укладаються панелі, що з'єднуються замками «шип-паз». Основна складність подібної технології полягає в тому, що для кожної панелі визначається персональне місце, але це дозволяє створити стійку конструкцію в цілому.

Такі будинки дуже легко монтуються, процес займає вельми нетривалий час, також просто і без труднощів конструкцію можна розібрати для транспортування в інше місце. Легкість стикувальних з'єднань уможливлює швидку добудову необхідних приміщень, без необхідності обов'язкового проведення оздоблювальних робіт.

Виготовлення сендвіч панелей можна назвати лідером серед виробництв аналогічних будівельних матеріалів. Це пов'язано з технологією виготовлення, в якій відсутня "пресувальна" стадія. Монтаж цих панелей здійснюється так - у профіль закладається утеплювач (традиційним матеріалом для якого є мінеральна вата), потім закріплюється захисний бар'єр і зовнішній лист.

Лідерство цього виду панелей обумовлено і тим, що комірчаста структура профілю є ідеальним пожежним бар'єром. Навіть якщо вогонь проникне у внутрішній простір, то поширитись не зможе. Те саме стосується вологостійкості.

Як ще одна з найважливіших переваг, які має виготовлення сендвіч панелей, є доступність їх для подальших ремонтних дій. Будь-які деформаційні зміни звичайних будівельних сендвіч панелей вимагають повного демонтажу всієї панелі, тоді як у касетному випадку достатньо замінити лише пошкоджену ділянку.

РЕАЛІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

Новини